ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα έρωτας

στις

Η πολιτική σε άλλα επίπεδα και μάλιστα με έμμεσο μήνυμα για έρωτα με προφυλάξεις που σώζει ζωές.

Τυχαίο είναι που λέει:Για να μπορούν να  κάνουν οι νέοι άνθρωποι το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Να ζήσουν μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν και να μπορούν κάνουν – εφόσον το επιθυμούν – οικογένεια;

ΟΧΙ, δεν είναι γιατί όσοι δεν επιθυμούν μπορούν να παίρνουν προφυλάξεις.

Για όλους όμως, η κυβέρνηση έχει, ένα συγκροτημένο σχέδιο και πολιτική για την νέα γενιά. Για τους νέους σήμερα γύρω μας, όχι μόνο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά και αυτούς που με ένα και δυο πτυχία και μεταπτυχιακά ψάχνουν να βρουν δουλειά, ματαίως, αδίκως… Των παιδιών που φτάνουν τα 30 και όταν ξυπνάνε το πρωί βρίσκονται μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο. Που δεν μπορούν να χαρούν τις ερωτικές τους σχέσεις. Που δεν μπορούν να νιώσουν αυτόνομοι. Και αυτήν την κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε με σχέδιο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το επόμενο διάστημα, έχουμε σχεδιάσει και βάζουμε μπροστά ένα μεγάλο πρόγραμμα για την αξιοποίηση κτηρίων ιδιοκτησίας του δημοσίου, για να στεγαστούν σε αυτά νέοι άνθρωποι.

 

Ακολουθεί το πλήρες απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού και επειδή και εσείς, όπως και εγώ, μπορεί να μην πιστεύετε οτι είναι αληθινό υπάρχει και σε βίντεο (κλίκ)….

Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθούμε δυο χρόνια τώρα, να αλλάξουμε. Να την διαγράψουμε. Για αυτό και ανοίγουμε με σταθερά βήματα τον δρόμο για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων. Έχοντας ένα συγκροτημένο σχέδιο και πολιτική για την νέα γενιά. Για τους νέους σήμερα γύρω μας, όχι μόνο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά και αυτούς που με ένα και δυο πτυχία και μεταπτυχιακά ψάχνουν να βρουν δουλειά, ματαίως, αδίκως… Των παιδιών που φτάνουν τα 30 και όταν ξυπνάνε το πρωί βρίσκονται μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο.

Που δεν μπορούν να χαρούν τις ερωτικές τους σχέσεις. Που δεν μπορούν να νιώσουν αυτόνομοι. Και αυτήν την κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε με σχέδιο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Το επόμενο διάστημα, έχουμε σχεδιάσει και βάζουμε μπροστά ένα μεγάλο πρόγραμμα για την αξιοποίηση κτηρίων ιδιοκτησίας του δημοσίου, για να στεγαστούν σε αυτά νέοι άνθρωποι. Και ετοιμάζουμε σχέδια για την οικιστική αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης, ώστε να δώσουμε κίνητρα να κατοικήσουν σε αυτά οι νέοι και να τους ξαναδώσουν ζωή. Και για αυτό, επίσης, σε λίγο καιρό παρουσιάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους, με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Για να αποκτήσουν την αυτονομία τους, να έχουν το δικαίωμα να σχεδιάσουν αυτόνομα τη ζωή τους.

Για να μπορούν να  κάνουν οι νέοι άνθρωποι το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Να ζήσουν μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν και να μπορούν κάνουν – εφόσον το επιθυμούν – οικογένεια. Και για αυτό, σε λίγο καιρό σε αυτή τη χώρα θα επιδοτείται, επιτέλους, όχι μόνο το τρίτο αλλά και το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Με ένα ποσό που θα ενισχύει πραγματικά τις οικογένειές τους και δεν θα είναι αναιμικό και υπό πολλές προϋποθέσεις, όπως σήμερα.

 

 

Advertisements