Η κυβέρνηση θα ξέρει κάθε λέξη των καναλιών! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

στις

Κάθε λέξη των καναλιών θα είναι απο εδώ και πέρα στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης.

Ήδη το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ανακοίνωσε πως ξεκινά διαγωνισμό για λογαριασμό της γενικής γραμματείας ενημέρωσης με αντικείμενο την :«Παροχή Υπηρεσίας Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος, για ένα (1) έτος».

Τι θα περιλαμβάνει αυτό μεταξύ άλλων;

«αναζητήσεις με λέξεις κλειδιά στο αρχείο του τηλεοπτικού Προγράμματος και το σύστημα να τους επιστρέφει τα αποτελέσματα της αναζήτησης και να παρουσιάζει τα σημεία που η λέξη αυτή είχε αναφερθεί στο Πρόγραμμα ή είχε απεικονιστεί σε λεζάντα κατά τη διάρκεια του Προγράμματος».

Το έγγραφο τα λέει αναλυτικά

κανάλια.PNG

Η πρόσβαση μάλιστα θα γίνεται από οποιαδήποτε τερματική συσκευή (PC, Laptop, Tablet, Smartphone κλπ.), μέσω μοναδικού προσωπικού κωδικού πρόσβασης για κάθε χρήστη.

Με την έναρξη της Υπηρεσίας, θα καταγράφεται όλο το 24ωρο πρόγραμμα,θα απομαγνητοφωνείται, θα μετατρέπεται σε κείμενο, θα κατηγοριοποιείται σε εκπομπές και θα αρχειοθετείται.

Υπάρχει όμως και κάτι που την γλιτώνει (ως τώρα……) απο την καταγραφή.

Τα τραγούδια.

Προβλέπεται οτι «Το αρχείο θα περιλαμβάνει όλο το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα στην ελληνική γλώσσα, χωρίς να υπάρχει η απαίτηση να περιλαμβάνει ταινίες και σειρές από τηλεοπτικούς σταθμούς και τραγούδια από ραδιοφωνικούς σταθμούς»….

Ο κόσμος αλλάζει.

Παρακολουθείται.

Advertisements