Πώς γίνεται;

στις

Το 2013 η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση είχε ένα αφήγημα που «εξηγούσε» πώς η ζωή μας θα αλλάξει απλά σκίζοντας ένα νόμο.

Την χώρα την κυβερνούσαν οι… κακοί και πήγαινε απο το κακό στο χειρότερο. Αυτό έφταιγε.

Αυτό το αφήγημα ήταν το «βαρύ πυροβολικό» που ανα περίπτωση εξειδικευόταν.

Για παράδειγμα αναφορικά με τις ‘Eνοπλες Δυνάμεις στις 21/2/2013 ο ΣΥΡΙΖΑ ώς αντιπολίτευση ανακοινώνει: «Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχετικά με τις νέες μειώσεις στο εισόδημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Απο τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα κρατώ ένα που ανέφερε:«Δεν ξέρω πώς αυτοί οι άνθρωποι στέκονται ή πώς θα στέκονται απέναντι στα καθήκοντά τους, όταν πέρα από αυτά που έχουν κοπεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, προβλέπεται ότι 78 εκατομμύρια θα κοπούν ακόμα από το ενιαίο μισθολόγιο το 2013».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή το 2013 απορούσε και ανησυχούσε για το πώς επιβιώνουν οι Στρατιωτικοί.

Ένα άλλο, εξίσου απολαυστικό, αναφέρει:«Δεν θα κουράσω το Σώμα με αριθμούς, αλλά αξίζει τον κόπο να μελετήσει κανείς πώς σιγά-σιγά όλες οι κατηγορίες της ιεραρχίας των ενστόλων εισέρχονται -και έχουν ήδη εισέλθει- στο χώρο κάτω από το όριο της φτώχειας. Μιλάμε για μία ιεράρχηση που αφήνει απʼ έξω στην πραγματικότητα μόνο τους άγαμους. Όλοι οι άλλοι που έχουν και παιδιά, είναι ήδη με αυτές τις αποδοχές κάτω από το όριο της φτώχειας !» και παρακάτω υπάρχει και άλλο: «Με αυτή την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για το 2013-2016, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις λέτε ότι οφείλονται στη δημοσιονομική περιπέτεια της χώρας. Δυστυχώς, όμως, έχουμε ταυτόχρονα αύξηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσα από μία αλλαγή των περικοπών που είχαν προαναγγελθεί και που σήμερα, εμφανίζονται στην επικαιροποίηση δραστικά μειωμένες. Δεν έχω το χρόνο να μπω σε αναλυτική παρουσίαση όλων αυτών. Πάντως, ήδη με την επικαιροποίηση αποφασίζεται αύξηση των νέων στρατιωτικών εξοπλισμών κατά 168 εκατομμύρια ευρώ.Τι θέλω να πω με αυτό; Αυτό δεν αναφέρεται σε αυτό που ζητά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και που μας το ζήτησε και σε εμάς, όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας ζήτησαν συντήρηση, καύσιμα, ανταλλακτικά. Αυτά δεν είναι κονδύλια που αναφέρονται σʼ αυτές τις ανάγκες, είναι νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Όμως, μας είπαν υπεύθυνα ότι δεν έχουμε ανάγκη από νέα εξοπλιστικά προγράμματα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή έλεγε πως δεν υπήρχε ανάγκη εξοπλισμών. Υποθέτω ούτε και του προγράμματος των αεροσκαφών του ΠΝ.

Έρχεται όμως και το 2014. Και ο ΣΥΡΙΖΑ συναντά την ΠΟΕΣ. Βγαίνει ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει:«Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις καταδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί παρά σε ελλιπή εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μισθολογικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και, σε πολλές περιπτώσεις, ό,τι δίνει με το ένα χέρι στους ένστολους το παίρνει με το άλλο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι σεβαστή».

Και φτάνουμε στο 2015. Φέυγουν οι κακοί και έρχονται οι καλοί. Παύουμε να πηγαίνουμε απο το κακό στο χειρότερο. Και υποθέτει κανείς πως κάποια στιγμή θα δει αυτή την κοσμογονική αλλαγή στην πράξη…

Ε λοιπόν 2 χρόνια μετά διαβάζουμε σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως ο ΑΝΥΕΘΑ πήγε στο Κόσοβο και είπε ανάμεσα σε άλλα:«Για να είμαι έντιμος και καθαρός, επειδή τα δημοσιονομικά δεν μας επιτρέπουν να αναπληρώσουμε αυτά που κόπηκαν το προηγούμενο διάστημα, λύνουμε δύο ζητήματα: Το ένα είναι ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές. Αυτό το έχουμε διακηρύξει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και εγώ ο ίδιος με όλους τους τόνους. Άρα αυτό έχει κλείσει. Το δεύτερο είναι να κάνουμε κάποια βήματα, ώστε, αφού δε μπορούμε να δώσουμε χρήματα, να δίνουμε υπηρεσίες και διευκολύνσεις, οι οποίες να αναπληρώνουν αυτά που δεν μπορούμε να δώσουμε, ώσπου να έρθει η ώρα να αρχίσουμε να αναπληρώνουμε αυτά που χάθηκαν και ήταν πάρα πολύ βαριά».

Ειλικρινά αναρωτιέμαι πώς γίνεται με τους «κακούς» στην κυβέρνηση και την χώρα να… πηγαίνει στον γκρεμό να υπάρχει τέτοια ευκολία στο να λέει ένα κόμμα πώς είναι εύκολο να φέρει τον παράδεισο και να υποδεικνύει μάλιστα και τρόπους στην…κακή κυβέρνηση για το που θα βρει τα λεφτά που …υπάρχουν, πως γίνεται να λέει πως θα σεβαστεί την δικαστική απόφαση, και πώς γίνεται μετά απο δύο ολόκληρα χρόνια αφού αυτό το ίδιο κόμμα έχει αναλάβει το τιμόνι της χώρας να λέει, πως τώρα πια για να είναι…έντιμο και καθαρό το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι ουσιαστικά να διατηρήσει την κατάσταση που ήθελε να ανατρέψει.Δέν απορεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως απορούσε το 2013 για το πώς επιβιώνουν οι Στρατιωτικοί;

Πώς γίνεται;;;

ΥΓ: Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κατά του ΝΑΤΟ, κατά του να υπηρετούν Στρατιωτικοί εκτός συνόρων; Το Κόσοβο δεν είναι εκτός συνόρων; Ας μην ρωτήσω άλλα…. Μάλλον και αυτό γίνεται….

Advertisements