Και όμως…Είναι ευχάριστο…

στις

…που σε μαθαίνουμε καλύτερα, ώρα την ώρα, λεπτό το λεπτο, δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο.

Ήσουν πάντα παρών, ανάμεσα μας, αλλά τώρα που έγινες εξουσιαστής είσαι πια πρωταγωνιστής. Τώρα ήρθε η ώρα να κυνηγήσεις τα φώτα, να φανερωθείς.

Αγαπάς την δυστυχία (του άλλου), επιθυμείς την αδικία (του άλλου), ζείς για την καταστροφή (του άλλου) αλλά η μιζέρια,η κακία και το μίσος είναι 100% δικά σου.

«Καλά να πάθει» το μικρομάγαζο ή και το μεγαλύτερο που πήρε δάνειο για να αναπτυχθεί αλλά έπεσε στην κρίση και τώρα κλείνει, καλά να πάθει και η μεγαλύτερη εταιρεία, και η εισαγωγική και το εμπορικό και ο αγρότης, χαίρεσαι που πάιρνουν την μεζονέτα του διπλανού και βρίζεις την τράπεζα που του έδωσε δάνειο με ένα ξερό μισθό, τώρα δικαιώνεσαι που έμεινες στο τριάρι, γουστάρεις που η αντιπροσωπεία θα πάρει το αμάξι του διπλανού σου στην δουλεία. Τον ίδιο μισθό έχετε, γιατί του έδωσαν δάνειο για τζίπ;

Και την ίδια ώρα πιστεύεις πως είναι μάγκας όποιος «έφαγε» τα λεφτά των τραπεζών. Γιατί …«καλά τους έκανε».

Τα λεφτά που τα έχουμε πληρώσει όλοι μας ξανά και ξανά…

Η νέα ευκαιρία να εκδηλωθείς είναι ο ΔΟΛ.

Δεν σου είναι συμπαθής. Μπορεί να μην έχεις αγοράσει ποτέ εφημερίδα τους, ΟΚ ίσως την αγόρασες μια – δυο φορές αλλά παραδέξου το την πέταξες και κράτησες μόνο το DVD. Μπορεί να μην έχεις αγοράσει ποτέ καμία εφημερίδα. Μπορεί να γέλαγες με τα πρωτοσέλιδα που έγραφαν την δεκαετία του 80, του 90, του 2000 πως δεν πάει καλά η χώρα, που σου έλεγαν πως χρειάζεται να αλλάξει ριζικά το μοντέλο της χώρας, να πιστεψει ο λαός πως μπορεί να ενωθεί και πως έχει δύναμη, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να μισείς. Τους άλλους. Αυτούς που σε επηρεάζουν….Εσένα που (τι περίεργο αλήθεια) ξέρεις τι «παιχνίδια πάιζουν όλοι».

Και τότε πάλι εξουσιαστής ήσουν. Με άλλους αλλά στην ίδια αυλή. Μεγάλη αξία το βόλεμα.

Τότε οι «εχθροί» ήταν αυτοί που δεν καταλάβαιναν το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων και σου έλεγαν όχι. Τώρα είναι αυτοί που σε προειδοποιούσαν γιατί δεν …σε προειδοποίησαν αρκετά. Τότε ήταν αυτοί που φώναζαν για τους εξοπλισμούς όταν γίνονταν και εσύ τους κοίταγες ύποπτα. Τώρα είναι οι ίδιοι γιατί δεν σε …προειδοποίησαν αρκετά….

Οι άλλοι φταίνε πάντα για όλα.

Βέβαια, έχεις δικιο σε αυτό, υπήρχαν και αυτοί που σου έλεγαν τι ωραία που θα είναι να ξοδεύουμε (δανεικά δισεκατομμύρια). Ναι είναι αυτοί που ΕΠΕΛΕΓΕΣ, που ΠΙΣΤΕΥΕΣ. Να ένα καλό της πίστης. Δεν χρειάζεται αποδείξεις.  Αλλά ξέχασα εσύ είσαι πάντα μοιραίος και άβουλος αντάμα….Δεν φταίς ΠΟΤΕ για ΤΙΠΟΤΑ.

Τα ξέρεις όλα. Τα διεθνή παιχνίδια, τις λέσχες, τα lobby….Αλλά δεν ξέρεις…Για σένα λέω, γιατί ναί υπάρχουν και αυτοί που πράγματι την πάτησαν. Αλλά είναι λιγότεροι. Και περιέργως αν και θα έπρεπε να φωνάζουν δυστυχώς σιωπούν.

Τι να σου πώ; Εσύ ξερεις.

Και τώρα νιώθεις ικανοποίηση, όχι γιατί απλά επιθυμείς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα (η δική σου είπαμε είναι σίγουρη), όχι γιατί μισείς τους «άλλους», όχι γιατί έτσι δικαιώνεται η λογική της μικρότερης προσπάθειας…. Αλλά και μονο γιατί δεν χρειάζεται να ανοίξεις την περπατησιά σου, δεν χρειάζεται να γίνεις καλύτερος, χρειάζεται μόνο να πάρεις τα γόνατα του διπλανού σου. Και τώρα πια που σου είπαν πως εσύ ελέγχεις το παιχνίδι κανείς δεν θα σου βγάλει κόκκινη κάρτα.

Σου φταίνε οι δημοσιογράφοι.

Οι τηλεφωνήτριες; Οι κούριερ; Οι τεχνικοί; Οι φωτογράφοι;;;;;;;

Πές την αλήθεια. Σου φταίνε και αυτοί γιατί… έτσι. Γιατί θα είναι ωραίο να κάνουν μαύρες γιορτές. Και για αυτό θα ανάψεις και άλλα φώτα εσύ. Αφήγημα δεν έχεις για αυτούς οπότε απλά δεν τους αναφέρεις.

Τους καταδικάζεις. Έτσι απλά.

Έχεις μάθει το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και κουνάς το δάκτυλο εσύ που μπορει να ορκίστηκες κατα τον διορισμό σου,καταπατάς κάθε μέρα τον όρκο σου, βλέπεις άλλους να τον καταπατούν, και σφυράς αδιάφορα.

Μεμονωμένα περιστατικά…

Εσύ που είσαι κριτής των πάντων, απο την επιχείρηση σου, ή ως υπάλληλος της, και διεκδικείς να επαναστατήσουν οι δημοσιογράφοι με τα μπλοκάκια των 300 ευρώ, δεν έχεις ακούσει τίποτα για επιχειρηματική ηθική και ποτέ δεν την έχεις δει να τσακίζεται.

Πάει καλά…

Σωστός εσύ λάθος ολοι οι άλλοι, δίκαιος εσύ και άδικοι οι άλλοι, ηθικός εσυ και ανήθικοι όλοι οι άλλοι…

Για τα αφεντικά όμως, σπανίως μιλάς. Για τις τράπεζες αν λάχει. Για τους πολιτικούς πολύ. Τώρα είσαι με τους άλλους έτσι και αλλιώς….

Δεν σε ενοχλούν οι προκλητικές σπατάλες, τα βολέματα ημετέρων, τα χιλιάρικα που πετάνε πάνω απο τα κεφάλια μας. Μέσα σου βράζεις το ξέρω. Θα ξεσπάσεις και εναντίον τους. Αλλά όχι τώρα. Μόλις πέσουν και αυτοί. Τότε μόνο.

Ωραία λοιπόν να κλείσουν όλοι. Να ξέρεις όμως πως όσο υπάρχει μια λάμπα να ανάβει σε οποιοδήποτε μαγαζί που λέει οτι μπορεί να ζήσει και θέλει να το πάλαίψει τότε κάτι θα αποπληρώσει απο τα χρέη του σε τράπεζες, ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κτλ….

Αλλιώς αν «σκάσει» τα χρέη μένουν και τα πληρωνουμε όλοι.

Εκτός αν φαντάζεσαι πως θα πάρουν ένα σκασμό λεφτά απο τα δικαστήρια και τις προσωπικές περιουσίες…..

Να μου πείς γιατί και ποιοί άφησαν να δημιουργηθούν χρέη να το καταλάβω να τους βρούν και να μας το εξηγήσουν. Να μου πείς πως μια επιχείρηση κλείνει απο μόνη της οπότε τον λόγο έχει η δικαιόσύνη να το ψάξει να συμφωνήσω. Αλλά να μου λές πως πρέπει να κλείσουμε τον αναπνευστήρα για να μοιράσουμε πόνο και να τον πληρώσουμε ενα κάρο λεφτά απο την τσέπη μας δεν το καταλαβαίνω.

Αλλά δεν είναι και το μόνο…

ΥΓ: Κυκλοφορεί αυτή την ώρα πως μάλλον την σκαπουλάρουν. Σου την «έσπασαν» έτσι;

Advertisements