ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: Εξασφαλισμένα ως…τον Απρίλιο!!!

στις

Δεν είναι «βόμβα».

Δεν είναι «είδηση».

Δεν είναι «έκπληξη».

Είναι το μόνο αναμενόμενο αποτελεσμα απο την κυβέρνηση που διαλύει τα πάντα και αφήνει στο πέρασμα της συντρίμια, που δεν μπορεί και δεν θέλει να δουλέψει και να δημιουργήσει, η μόνη λογική εξέλιξη στον χάμενο χρόνο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολλά μεγάλα λόγια και πολλές ιδέες. Ποτέ δεν είχαν και ούτε θα έχουν την ικανότητα και την όρεξη να κυνηγήσουν, να υλοποιήσουν και τα κερδίσουν τα όσα ομιχλώδη κατα καιρούς ξεστομίζουν.

Έτσι σήμερα ήρθε η ώρα, και επισήμως ανακοινώθηκε, αυτό που όλοι ήξεραν, δηλαδή πως:

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ.PNG

Και μετά; Μετά τι;

Δεν έχει πια σημασία να θυμίσουμε όλες τις ωραίες εκθέσεις ιδεών που κατα καιρούς είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες δεν μπήκε καν στον κόπο να δοκιμάσει. Δεν έχει νόημα να υπογραμμίσουμε για άλλη μια φορά πως η πραγματικότητα ειναι επίμονη.

Μαύρα Χριστούγεννα φύλαξε η κυβέρνηση στα ναυπηγεία.

Πρέπει όμως οι εργαζόμενοι να κάνουν κουράγιο. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί είναι τόσο μεγάλη η αξία των ναυπηγείων και της δουλειάς τους, της τεχνογνωσίας τους, που ούτε και η χειρότερη κυβέρνηση απο σύστασης του ελληνικού κράτους ώς σήμερα δεν θα καταφέρει να τα σβήσει απο το χάρτη.

Κουράγιο μάστορες. Κουράγιο!

ΥΓ: Όταν ο ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρης Βίτσας τα βάζει με «εξωτερικούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία»…γνωρίζει προφανώς πως καταγγέλει την …κυβέρνηση του…

ΥΓ2: Για να μην γελιομαστε, όλο το νταβαντούρι έγινε για να «παίξει» στα φιλοκυβερνητικά μέσα η φωτογραφία απο την επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας στις πρώην σχολές εμπορικού ναυτικού, όπου φιλοξενούνται πάνω από 250 πρόσφυγες.

Δείτε και:Ο Βίτσας πάει στα ναυπηγεία…Τι πρέπει να πεί;

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για την γιορτινή επίσκεψη θλίψης…

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, επισκέφθηκε διαδοχικά τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και Ελευσίνας (ΝΒΕΕ).

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν στη φρεγάτα ΕΛΛΗ, η οποία βρίσκεται εντός της δεξαμενής, όπου πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες. Ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά και στο χώρο που εκτελούνται εργασίες, στο πλαίσιο του προγράμματος υποβρυχίων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», όπου μίλησε με εργαζόμενους και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τόνισε, ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι τα Ναυπηγεία να μείνουν ανοιχτά, σημειώνοντας πως με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και με τις υπό εξέλιξη εργασίες του Πολεμικού Ναυτικού, είναι εξασφαλισμένη η μισθοδοσία των εργαζομένων και η λειτουργία του Ναυπηγείου έως και τον Απρίλιο του 2017.

Παράλληλα, πρόσθεσε, εξετάζεται ποιές δουλειές ακόμα πρέπει να γίνουν, ώστε να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή η διαδικασία. Για το σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν συναντήσεις στο πλαίσιο του διυπουργικού οργάνου για τη ναυπηγική βιομηχανία. Ωστόσο, επισήμανε, αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τα Ναυπηγεία δεν μπορεί να λειτουργούν μόνο με δουλειές του Πολεμικού Ναυτικού και για αυτό καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να ανοίξουν δουλειές εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με ένα θετικό κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση είναι μαζί τους  και τόνισε πως οποιαδήποτε λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό, θα περιλαμβάνει εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχει σήμερα η εργοδοσία προς τους εργαζόμενους, σε δημόσιους οργανισμούς και στα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχευση μας, πρόσθεσε, είναι με όποια λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό τα ναυπηγεία να μπορούν να δουλέψουν εμπορικά.
Ακολούθησε επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία τους προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων και στη συνέχεια επίσκεψη στους χώρους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ακολούθως είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοίκησης του Ναυπηγείου και συζήτηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, διαπίστωσε πως υπάρχει σημαντική εξέλιξη στην εκτέλεση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων και επισήμανε, πως οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, αυτές οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία. Σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τα Ναυπηγεία είναι ενεργά και έχουν αρχίσει να έρχονται και εμπορικές δουλειές.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση, πως η κατασκευή στην Ελευσίνα, συνολικά επτά νέων πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού – οι 5 έχουν ήδη ενταχθεί στο ΠΝ και οι 2 είναι σε εξέλιξη η ναυπήγησή τους – το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει και παραγγελίες από το εξωτερικό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας στις πρώην σχολές εμπορικού ναυτικού, όπου φιλοξενούνται πάνω από 250 πρόσφυγες.

Advertisements