Των φρονίμων τα παιδιά προσέχουν τι ζητάνε… πριν τα προκαλέσουν οι Τουρκοί…

στις

Πολύ μεγάλη αγωνία υπάρχει το τελευταίο διάστημα για την «αυξημένη» τουρκική προκλητικότητα.

Επακόλουθο αυτής της ανησυχίας είναι ο προβληματισμός για την κατάσταση των Ενόπλων Δυυναμεων της χώρας, σε μέσα και προσωπικό.

Όποιος βέβαια ασχολειται σοβαρά αντιλαμβάνεται πως αυτό που είναι ανησυχητικό είναι αφενός η τουρκική ρητορική και αφετέρου η συνεχής εδώ και χρόνια σταθερή ΕΜΠΡΑΚΤΗ αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας η οποία παλαιότερα ήταν ακόμα ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ και η οποία δείχνει να περνάει στο ντούκου απο ΟΛΑ τα κόμματα.

Το συνεχές και μεθοδικό της τουρκικής ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ προκύπτει ανάγλυφα απο τα ΔΗΜΟΣΙΑ στοιχεία που αναρτά το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα του.

Είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα:

200920122016

%ce%b8-2016%ce%b8-2015%ce%b8-2014

Ας έχουμε λοιπόν ένα το κρατούμενο στο μυαλό μας. Οι Τούρκοι έχουν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Η Αθήνα απαντά όταν απαντά με κινήσεις ΤΑΚΤΙΚΗΣ. Πολύ πίσω.

Πάμε τώρα και στο επόμενο ερώτημα καθώς για την πρώτη διαπίστωση δεν μπορούμε να πούμε, πόσο μάλλον να κάνουμε τώρα πια, και πολλά. Τι γίνεται με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Διαθέτει ικανότητα, φρόνημα, ψυχή και θέληση. Όσο και αν το παραμελεί η πολιτεία βαστάει.  Είναι η παράδοση; Η ψυχή του Έλληνα Στρατιωτικού; Οι εμπνευσμένοι ηγήτορες που δεν λείπουν απο τις ΕΔ; Όλα μαζί; Κάτι άλλο; Εγώ γνωρίζω το αποτέλεσμα και είναι πέραν πάσης προσδοκίας.

Πάμε λοιπόν και στο επόμενο; Τα μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυναμεων; Μας φτάνουν; Είναι καλά;

Νομίζω επίσης πως ναι. Δεν παραγνωριζω βέβαια πως η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει προβλήματα τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές φορές και είναι γνωστά.

Εδώ όμως δεν μπορώ να μην σημειώσω πως τον καιρό που η χώρα εξοπλιζόταν κάποιοι φώναζαν ΚΑΤΑ των εξοπλισμών. Δεν έμεναν στο ΣΩΣΤΟ αίτημα για διαφάνεια στις δαπάνες, αμφισβητούσαν την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ οποιασδήποτε δαπάνης.

Και για να θυμίσω, ειδικά σε όσους σήμερα μας λένε πως η χώρα χρειάζεται νέους εξοπλισμούς ή που δεν διαψεύδουν επίσημα τις φιλολογίες περι νέων εξοπλισμών, παραθέτω:

2008, ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή

ΑΜΥΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.PNG

2009, ομιλία Τσίπρα στην βουλή

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%bd%ce%b1

2010, Ερώτηση Παπαδημούλη στην βουλή

%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%83

2011, Τσίπρας στην Κώ

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%ba%cf%89

Ακόμα και πριν 2 χρόνια, το 2014 κατα την επίσκεψη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρωθυπουργός δήλωνε:

%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf

Λοιπόν ας ρωτήσουμε…Τελικά τί προηγείται; Κανόνια ή βούτυρο; Ε; 

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο …. Η Ελλάδα μετα την επιτυχή ολοκλήρωση της περιπέτειας των υποβρυχίων τύπου Παπανικολής, για την οποία  συνέβαλαν τα μέγιστα ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο πρώην ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και βεβαίως διαχρονικά το ΓΕΝ καθώς και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που τα έδωσαν όλα για να ξεπεραστούν απίθανα προβλήματα, έχει καταφέρει πλέον να έχει σωστά υποβρύχια και να κλείσει μια τεράστια τρύπα στα Ανατολικά της χώρας που δεν μπορούσε να υποστηριχθεί μόνο απο μονάδες επιφανείας. Την σημασία της ύπαρξης τους και την ικανότητα των υποβρυχίων υπογράμισε άλλωστε σε δήλωση του και ο νυν κυβερνητικος εταίρος.Άρα είναι τουλάχιστον άδικο ακομα στα καφενεία να ακούγονται ιστορίες για γερμένα υποβρύχια τώρα πια. (η δικαστική διερεύνηση βέβαια είναι άλλο και καλώς συνεχίζεται)

υποβρυχια.PNG

Advertisements