Σε λένε Σούλα, Ρούλα, Κούλα, Λίτσα, Πίτσα, Κίτσα…; Ε μπορεί να μην πάρεις σύνταξη!

στις

Λίγο έλειψε να χάσει την σύνταξη της μια εργαζόμενη γιατί όπως αποκάλυψε ο Συνήγορος του Πολίτη είχε την ατυχία ο εργοδότης να την γράφει στις µισθολογικές καταστάσεις με το υποκοριστικό της αν και  επικολλούσε ένσηµα και απέδιδε εισφορές στο ορθό(τις οποίες εισέπρατε κανονικά το ΙΚΑ) στο πλήρες όνοµα της εργαζόµενης.

Ε για αυτό το απλό πράγμα έπρεπε να κινηθεί ολόκληρη διαδικασία για να αποδείξει η εργαζόμενη πως δεν είναι ελέφαντας!

Συγκεκριμένα η ενδιαφερόµενη προσκόµισε ασφαλιστικά στοιχεία (∆ΑΤΕ), σφραγισµένα από τον εργοδότη και ανακεφαλαιοποιηµένα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αποδείκνυαν την εργασία της  πριν και µετά την επίµαχη χρονική περίοδο. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απέρριψε την αίτηση, µε την αιτιολογία ότι κατά το συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα δεν αναγραφόταν ως εργαζόµενη στις µισθολογικές καταστάσεις του εργοδότη.  Η ασφαλισµένη ισχυρίστηκε ότι ο εργοδότης δεν χρησιµοποιούσε το πλήρες όνοµά της και συνήθιζε να τη φωνάζει µε το υποκοριστικό της όνοµα, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο εργοδότης, ο οποίος παραδέχτηκε ενώπιον του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι από δικό του λάθος ανέγραφε στις µισθολογικές καταστάσεις το υποκοριστικό, αλλά επικολλούσε ένσηµα και απέδιδε εισφορές στο ορθό, πλήρες όνοµα της εργαζόµενης.

Το καταπληκτικότερο;

Ο Συνήγορος αποκάλυψε πως δεν υπήρξε ποτέ –όχι µόνο στη συγκεκριµένη επιχείρηση αλλά σε ολόκληρη τη χώρα- εργαζόµενη/ασφαλισµένη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ µε το συγκεκριµένο υποκοριστικό όνοµα και το επώνυµο της ενδιαφερόµενης. Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση να επρόκειτο για άλλο πρόσωπο!!!

Και κάπως έτσι μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου του Πολίτη που επεσήμανε πως  η αµφισβήτηση της ασφάλισης οφειλόταν σε αδυναµίες και πληµµέλειες εκ µέρους τόσο του εργοδότη, που τηρούσε πληµµελώς τα εργοδοτικά βιβλία όσο και του ασφαλιστικού οργανισµού, που ενεργούσε πληµµελώς τους απαραίτητους ελέγχους στον υπόχρεο εργοδότη έγινε δεκτή η ένσταση της ενδιαφεροµένης και αναγνωρίσθηκε το επίµαχο χρονικό διάστηµα, ως χρόνος ασφάλιση

Να απο κάτι τέτοιες ταλαιπωρίες δεν κινδυνεύουν όσοι εργάζονται  στο δημόσιο…Εκεί τα ονόματα είναι όλα σωστά.

Και το κλασσικό ερώτημα επανέρχεται;

Τι δουλειά έχει αυτή η αφρικανική χώρα εβδόμης διαλογής που λέγεται Ελλάδα με τον δυτικό κόσμο;

Αφρική και μάλιστα υποσαχάρια.

Και πολύ της είναι.

 

Advertisements