Τώρα και Στρατιωτικά…νηπιαγωγεία!

στις

Δεν ξέρω αν ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Ζούμε όμως σίγουρα στην πιο απίθανη χώρα του κόσμου.

Ζούμε στην χώρα που έχει τα πάντα αλλά για να βρεί κανείς την υγεία του εκτός της πρωτεύουσας δεν κοιτάει προς το υπουργείο Υγείας αλλά περιμένει να του στείλει κανα γιατρό ο …Στρατός ή να τον επισκεφτεί κλιμάκιο γιατρών με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Στην χώρα που hot spot δεν φτιάχνονται και δεν λειτουργούν απο το υπουργείο Υποδομών ή Εσωτερικών ή ….τοσους άλλους αλλά απο τις Ένοπλες Δυνάμεις….

Και φτάσαμε τώρα ακόμα και για να γίνουν νηπιαγωγεία να πρέπει να βάλει το χέρι του… ο Στρατός.

Δεν θα καταταγούν βέβαια τα νήπια (ακόμα τουλάχιστον γιατί με τις σκέψεις τις κυβέρνησης ποτέ δεν ξέρεις…) αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσω ΤΕΘΑ με απόφαση των υπουργών Άμυνας – Οικονομικών και της Στρατιωτικής Ηγεσίας θα δώσουν τον χώρο για να γίνει νηπιαγωγείο στα Ιωάννινα.

Και φυσικά αν και στα χαρτιά τα πρώην Στρατιωτικά αρτοποιία παραχωρούνται προσωρινά για 30 χρόνια όλοι καταλαβαίνουμε πως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Η σχετική απόφαση μάλιστα πάρθηκε μόλις λίγες ημέρες (τυχαίο άραγε;) μετά την έκκληση της μαχητικής Ένωσης των Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) που με επιστολή της κατήγγειλε πως οτι δεν υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός για τα παιδιά των Στρατιωτικών.

επιστολή.PNG

Σχεδόν δεκα μέρες μετά απο αυτην επιστολή, στις 4 Νοεμβρίου, βρέθηκε χώρος, όχι βέβαια για βρεφονηπιακό σταθμό αλλά για νηπιαγωγείο. Κάτι είναι και αυτό θα μπορούσε να πεί κανείς. Ειδικά αν μείνει στο πρώτο κόμμάτι της συμφωνίας που έχει κάποια πρόβλεψη για τα παιδιά των Στρατιωτικών και περιλαμβάνει ώς αντισταθμιστικό όφελος την διάθεση 30 θέσεων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

αντισταθμιστικά.PNG

Γιατί αν πάει στο δεύτερο κόμμάτι της συμφωνίας θα δεί πως τελικά στο…ορατό μέλλον δεν είναι καθόλου βέβαιο πως τα παιδιά των Στρατιωτικών που υπηρετούν θα βρούν θέση στο νηπιαγωγείο. Γιατί ΗΔΗ (τυχαίο;) η κυβέρνηση προσφέρει ως επιλογή πως μπορεί αντί των αρχικών προβλέψεων απλά να δίνεται ένα νοίκι απο τον Δήμο ή να ανταλλάξει το ακίνητο.

β.PNG

Ας τα βλέπουμε αυτά. Ειδικά ας τα θυμούνται στην κυβέρνηση και το κράτος των Αθηνών που έχει σύνορα στο Κολωνάκι… Που λένε οτι μεριμνούν, για όσους θυμούνται όποτε ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους…

Advertisements