ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ…ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ!

στις

Η πληροφορία ακούγεται απίστευτη.

Αρχικά την άκουσα στο τηλέφωνο, απο φίλο, αγωνιστή, συνδικαλιστή. Είπα πως κάτι δεν καταλαβαίνω.

Στην συνέχεια την διάβασα στην ανακοίνωση των εργαζομένων, άρχισα να καταλαβαίνω πως…. δυστυχώς σωστά έχω καταλάβει.

Και λίγο αργότερα διάβασα και την ανακοίνωση της Ν.Δ. που έβαζε και άλλα στοιχεία στο τραπέζι (όχι οτι και η ΝΔ τα έκανε όλα σωστά….).

Στο ενδιάμεσο καθώς έτυχε να βρίσκομαι στην βουλή παρατηρούσα τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα   να κινείται ανάμεσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  και σε μια επιτροπή για ένα νομοσχέδιο της Όλγας Γεροβασίλη που ξεκίνησε περι τις 17.00 και ο οποίος μάλλον δεν έδειχνε  να έχει εικόνα για τις τελευταίες εξελίξεις. Μακάρι να κάνω λάθος. Μπορεί και να είναι απλά ψύχραιμος…Το σίγουρο και το ουσιώδες είναι πάντως πως ξέρει την αξία των ΕΑΣ, τουλάχιστον αυτό άφηναν να φανεί οι δηλώσεις του, ακριβώς πριν ένα χρόνο.

ΕΑΣ2.PNGΑΜΥΝΤΙΚΗ.PNG

Όσο λοιπόν και αν ακούγεται απίστευτο η ναυαρχίδα της αμυντικής βιομηχανίας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα τελούν υπο κατάληψη (των γραφείων της διοίκησης τους) γιατί όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι…κατασχέθηκαν οι λογαριασμοί της εταιρείας και οι εργαζόμενοι όπως είναι φυσικό αγωνιούν για το μέλλον τους. Και το μέλλον της εταιρείας. Και αυτό είναι ένα θέμα που όχι μόνο για εθνικούς – επιχειρησιακούς αλλά και για οικονομικούς λόγους μας αφορά όλους.

15192547_1849751815311620_1067576682810856163_n.jpg

Να λοιπόν που φτάσαμε παρά τα μεγάλα όνειρα, τα μεγάλα λόγια, τις μεγάλες υποσχέσεις, τα μεγάλα τραπέζια των πολλά υποσχόμενων συνεδριάσεων και τα μεγάλα ταξίδια ανα τον κόσμο. Να λοιπόν ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Να λοιπόν που απο τις ευχές ως την πραγματικότητα είναι ένας εφιάλτης δρόμος.

Τζάμπα τα έξοδα. Το μόνο που έμεινε ήταν οι φωτογραφίες.

Μπορεί σήμερα η κυβέρνηση με τα συναρμόδια υπουργεία, τις αρμοδιότητες, τις γραμματείες, να εγγυηθεί το μέλλον των ΕΑΣ και των εργαζομένων τους; Μπορεί να απαντήσει ξανά στο καμπανάκι κινδύνου που χτύπησε το καλοκαίρι η ΓΣΕΕ;  Μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα που έβαζε ως αντιπολίτευση ΜΟΛΙΣ το 2014;

ΕΑΣ.PNG

Μήπως στην κυβέρνηση μπορούν να απαντήσουν στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης;

nd

Το έχω ξαναγράψει στην κυβέρνηση μπορεί να έχουν καλές προθέσεις και να κάνουν φανταστικά όνειρα. Να εμπλέκουν υπουργεία, φορείς, συντονιστικά, να υπάρχουν αυτή την ώρα καμιά 10αριά παράλληλοι μηχανισμοί που υποτίθεται πως όλοι μαζί δουλεύουν για να φέρουν κάθε είδους παραγγελίες στην Ελλάδα σε όλες τις κρατικές εταιρείες. Είναι ίσως οι καλύτεροι στο να σου εξηγήσουν στην θεωρία ποια είναι η ιδανική γωνία για να καρφώσεις ένα καρφί στον τοίχο και οι πιο θεωρητικοί εξ΄ αυτών, οι πιο διαβασμένοι, ίσως να μπορούν να υποστηρίξουν και το δικαίωμα του καρφιού στο μη κάρφωμα. Επειδή όμως αν τους ζητησεις να στο δείξουν θα μπερδέψουν το σφυρί με το κατσαβίδι και το καρφί με το γερμανικό κλειδί το μόνο που πρέπει να κάνουν, σε όλο το φάσμα της οικονομίας και ειδικά στα ΕΑΣ, είναι να βγάλουν την θεωρία απο την πραγματικότητα, να εμπιστευτούν ανθρωπους της αγοράς, είναι να αφήσουν αυτούς που ξέρουν να σώσουν την εταιρεία που είναι η καλύτερη ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα η μεγαλύτερη φλέβα ΧΡΥΣΟΥ.

Να αφήσουν τους εργαζόμενους να τους πουν τι πρέπει να γίνει. Τόσο απλό και πράγματι ακατανόητο γιατί δεν το ακούει μια…αριστερή (;) κυβέρνηση…

Εμείς οι υπόλοιποι, εδώ που φτάσαν τα πράγματα δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ένα μονο πράγμα πια.

Προσευχές.

Δείτε και:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχασε το στοιχημα της αμυντικής βιομηχανίας. Το λένε τα έγγραφα.

Advertisements