Ούτε να βοηθήσουν τους άνεργους θέλουν, ούτε να γλιτώσουν λεφτά απο το δημόσιο ταμείο.

στις

Οι περίφημες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ήταν όπως φάνηκε η μοναδική περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπλήρωσε την εκλογική υποχρέωση της (κέρδισε και πολλούς ψηφοφόρους απ΄αυτή την ιστορία), και στάθηκε συνεπής προς τις δεσμεύσεις της οι οποίες θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν στο ότι είναι προτιμότερο εκεί που υπάρχουν ανάγκες να καλύπτονται απο προσωπικό που θα έχει απευθείας σχέση με τον εργοδότη του (δημόσιο) και πως αυτό (εκτιμάται) πως θα έχει θετικό αποτέλεσμα και για το δημόσιο αλλά και για τον εργαζόμενο αφού συνολικά και θα κοστίσει λιγότερο η υπηρεσία και ταυτόχρονα θα υπάρχουν καλύτερες αμοιβές.

Και αυτό το καταρχήν παράδοξο θα συμβεί διότι θα φύγει απο την μέση το κέρδος της εταιρείας (εργολάβου) που σε αντίθετη περίπτωση θα μεσολαβούσε με κόστος.

Μιάς όμως και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση και παρά την τεράστια ανεργία που ενίσχυσαν με τις επιλογές τους αυτά μάλλον ξεχάστηκαν.

Έτσι το  δημόσιο συνεχίζει να τρέχει μια σειρά απο διαγωνισμούς πολλών εκατομμυρίων οι οποίοι εξ΄ορισμού έχουν μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο ταμείο (εργατικό κόστος + εργολαβικό) και μικρότερο κέρδος για την καταπολέμηση της ανεργίας αφού τα επιπλέον χρήματα του κέρδους της εταιρείας δεν χρησιμοποιούνται για να προσλάβει για περιορισμένο έστω διάστημα απευθείας το δημόσιο περισσότερους εργαζόμενους….

Εναλλακτικά συνεχίζονται οι συμβάσεις με «μπλοκάκηδες» με το δημόσιο να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές αλλά να τις πληρώνει ο εργαζόμενος και μάλιστα πανάκριβα….

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα αν ο λαός πληρώνει, δεν ρωτάει και δεν μιλάει…

Όσο για την αντιπολίτευση; Πότε – πότε βάζει καμιά φωνή για την τιμή των όπλων και μετά σιωπή. Άλλωστε όσο περισσότερο συνεχιζεται το χάος τόσο πληθαίνουν οι ψηφοφόροι της.

Να τα λέμε και αυτά.

Advertisements