Δυο κόσμοι στο Φάληρο

στις

Σήμερα η Πολεμική Αεροπορία πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ψηλά στον ουρανό αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα καταπληκτικό υπερθέαμα.

Να μας δείχνουν το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού οργανισμού, όπως άλλωστε είναι συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το αποτέλεσμα της «άλλης» Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα της πειθαρχίας και ενός οργανισμού που έχει σαφή δομή και ξεκάθαρους στόχους.

Που όλοι δουλεύουν.

Ιπτάμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ πως αξίζουν κάθε σεντ απο τα ελάχιστα λεφτά που πληρώνονται.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Και απο την άλλη η Ελλάδα που σήκωσε τα ματία για …να μην δει και πάλι τίποτα απο όσα είναι ουσιαστικά. Όσα είναι πίσω απο την εικόνα και το θέαμα. Για να μείνει και πάλι στην επιφάνεια και τις selfie.

Που ήρθε τελευταία στιγμή και απίθωσε την κούρσα μέσα στην μέση της παραλιακής κάνοντας και παράπονα γιατί «δεν το είχαν οργανώσει καλά».

π.jpg

Έχεις δίκιο κύριε μου. Αλλά εγω νομίζω δεν φταίει το ΓΕΑ φταίει το ΓΕΣ. Έπρεπε να στείλει το πυροβολικό,να κατεβάσει 5-6 τετράγωνα και μετά να σκάσει το μηχανικό να στα κάνει ένα ωραίο ίσιωμα να παρκάρεις. Έχεις δίκιο.

Ή που πάρκαρε κάτω απο σήματα και απο πινακίδες (το ένα μάλιστα ήταν και «επίσημο») εμποδίζοντας για πάνω απο μια ώρα τις δημόσιες συγκοινωνίες να κάνουν την δουλειά τούς (άφαντη η τροχαία να μαζέψει πινακίδες, οπότε μάλλον καλά έκανε ο ένας εκ των οδηγών ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε και τα ρέστα όταν εδέησε να εμφανιστεί).

λ.png

Που αμόλησε τετράποδα και δίποδα ζωντανά ανάμεσα στον κόσμο να πετάνε δεξιά και αριστερά τα παιχνίδια τους ουρλιάζοντας ή να χοροπηδάνε πάνω σου για να απαντήσει με θράσσος όταν τους ζήταγες να τα μαζέψουν , «μα χαρές σας κάνει». Το ξέρουμε κυρά μου και αυτό φοβόμαστε. Μην χ…στει απο την χαρά του!

Που ανέλυε τι βλέπαμε και τι δεν βλέπαμε (εκτός και αν έχει F-18 η Ελλάδα και δεν το ξέρω)….(neoellinous pantognostious).

Που ήθελε να μην είχε τόσο θόρυβο (η εξάτμιση του εγγονού όμως δεν σαν ενοχλεί,ε;).

Είπαμε. Σ΄αυτή την ζωή ότι μπορεί ο καθένας.

Δυο Ελλάδες. Και η κάθε μια στην θέση της.

*Όχι δεν ήταν όλοι έτσι, «νεοέλληνες». Υπήρχε και κόσμος να νον βλέπεις και να τον χαίρεσαι. Αλλά πόσο πια να ασχολούμαι με τις μειονότητες;

ΥΓ Τώρα που τελείωσε η μέρα, μπορώ πια να το πώ. Πρίν ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν κοντά σε ένα πιτσιρικά θαυμαστή της Πολεμικής Αεροπορίας για να του δώσουν ένα αεροπορικό τζάκετ. Λίγο πριν χειρουργηθεί! Σιδερένιος μικρέ!

Δείτε και το βίντεο απο την μουσική εκδήλωση από την μπάντα της ΠΑ στην οδό Ερμού και στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή της Ζοζεφίνας Τερζοπούλου, του  Γεώργιου Γιαννίμπα  και του Σμηνία Ιωάννη Καστανά, στην Οδό Ερμού και στην Πλατεία Συντάγματος υπό τη διεύθυνση του Υποσμηναγού (ΜΣ) Γεώργιου Κοττά. Αξίζει! Μια καλοκουρδισμένη μηχανή ακόμα! Άψογοι παντού και πάντα.

Μουσική Εκδήλωση από την Μπάντα της ΠΑ στην Οδό Ερμού και στην Πλατεία from Hellenic Air Force on Vimeo.

Advertisements