60.000 για υπότιτλους!!! Και ο ΦΠΑ, έξτρα!

στις

Πρέπει να έχει πάρα πάρα πάρα πολλά λεφτά το κανάλι της βουλής….

Αλλιώς, πως, δεν εξηγείται…

Την μία μέρα νοικιάζουν για δύο (2) έτη και για τέσσερις (4) τηλεοπτικές μεταδόσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της βουλής των Ελλήνων πέντε (5) ταινίες για 12.400 ευρώ.

Την άλλη μέρα νοικιάζουν ντοκιμαντέρ 3 ωρών  για απεριόριστη τηλεοπτική και διαδικτυακή χρήση και για αποκλειστική χρήση ενός (1) έτους για άλλα 10 χιλιάρικα.

Την μεθεπόμενη 5 ταινίες για 8 χιλιάρικα, 4 ντοκιμαντέρ για 6.000 ευρώ, και πάει λέγοντας.

Κάνουν και την προμήθεια «(60) οπτικοακουστικών καλλιτεχνημάτων – φίλλερς (FILLERS) που καλύπτουν τα κενά μεταξύ  προγραμμάτων, συνολικής διάρκειας εκατόν ογδόντα (180) λεπτών, για πολλαπλές προβολές για χρονικό διάστημα τριάντα έξι (36) μηνών» για κοντά 9.000 ευρώ.

Σκέφτεται κανείς πως το κανάλι της βουλής και κόσμο έχει, και μηχανήματα έχει, και σκοπό την μετάδοση του κοινοβουλευτικού έργου έχει, και πρόσβαση στο αρχείο της ΕΡΤ και τα διάφορα άλλα οπτικοακουστικά αρχεία έχει ή θα έπρεπε να έχει, και άρα όλα θα μπορούσε να τα κάνει μόνο του με τα ήδη πάρα πολλά λεφτά που κοστίζει, και να μην λειτουργεί ώς άλλο ένα κανάλι της ΕΡΤ ή και ανταγωνιστικό της θα έπρεπε….

Αλλά λές στην Ελλάδα ζούμε, προφανώς άκρη δεν θα βγάλουμε. Άστο να πάει…

Δεν σ΄αφήνουν όμως. Γιατί εκεί που κάθεσαι προσπάθώντας να αποφύγεις το εγκεφαλικό σου σκάει η εκπληξάρα. Και γιατί εκπληξάρα; Γιατί υποθέτεις πως τουλάχιστον το ξένο πρόγραμμα που νοικιάζουν θα είναι υποτιτλισμένο. Ε, καθώς φαίνεται δεν είναι. Ετοιμαστείτε να πληρώσουμε άλλες 60.000 για υπότιτλους (και κανενα 15άρι χιλιάρικα ο ΦΠΑ)!

60-000

Advertisements