Δεν φταίει ούτε ο Χάνς, ούτε ο… χάνος.

στις

Πόσες αποδείξεις χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε την πεποίθηση πως για όλα οσα συμβαίνουν στην πλειοψηφία του πληθυσμού ευθύνεται μια μειοψηφία μεν αλλά απόλυτα οργανωμενη;

Ζούμε σε μια χώρα που μπορεί εύκολα να αποτελεί τον καθημερινό διασκεδαστή όλου του πλανήτη.

Η πολιτική της ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρασυρθεί απο ένα λάθος τηλεγράφημα του κρατικού της πρακτορείου για να επιτεθεί (όχι χωρίς λόγο είναι η αλήθεια, αλλά με ανύπαρκτη αφορμή είναι επίσης γεγονός) στον Ταγίπ Ερντογάν που θα έκανε σίγουρα καινούργιο συκώτι μόλις έμαθε την σημερινή παρασταση που ανέβηκε στην «ωραία Ελλάς».

Πολίτες κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί, απο μετανάστες και πρόσφυγες που υποτίθεται πως «φιλοξενούνται φυλασσόμενοι» γιατί συνέβη ένα τροχαίο δυστύχημα. Και όμως και αυτό περνάει σχεδόν απαρατήρητο…Τίποτα δεν αλλάζει.

Προσλαμβάνονται ημέτεροι ακόμα και σε θέσεις που δεν υπάρχουν!

Που φταίει σε όλα αυτά ο Χάνς ή ο χάνος που παρασύρθηκε και δηλώνει δημόσια μετανιωμένος;

Πως στηρίζει ο Χάνς ή ο χάνος που εχει ήδη μετανιώσει την συνέχεια ενός κράτους – γελοιογραφίας;

Δεν είναι εκεί η ρίζα του κακού.

Αντίθετα ο τυπάκος που θα έπρεπε στην καλύτερη περίπτωση να είναι βοηθός εργάτη αλλά έχει βρεθεί σε χρυσοπληρωμένη θέση, ο τάχα μου δήθεν manager του δημόσιου αλλά συχνότατα και του ιδιωτικού τομέα που δεν μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια του αλλά είχε βύσμα και χαρη σε κρατικό μισθό ή κρατικές προμήθειες ζει ζωή χαρισάμενη, ο ημιαμόρφωτος, ο ημιανεπάγγελτος,ο ημιαχρηστος που έχει «κεκτημένα» και φτιάχνει ανάχωμα με τους όμοιους του για να μην αλλάξει τίποτα φταίει 1000% για όσα ζούμε.

Αυτός που φωνάζει και για τον ΕΝΦΙΑ (γιατί έφτιαξε ένα σπίτι) αλλά και για την σύνταξη ανασφάλιστου που δεν του φτάνει (μα καλά αφού δεν δούλευε πως τα έφτιαξε;), αυτός που κάθεται και φωνάζει μέχρι να τον ταίσουν και να σιωπήσει,αυτός που μπορεί να περιγράψει πως χτίζονται ουρανοξύστες αλλά ποτέ δεν κάρφωσε ένα καρφί είναι αυτός που φέρει ακεραία την ευθύνη για όσα ζούμε.

Ευθύνες υπάρχουν. Αλλά όσο οι υπεύθυνοι πολίτες είναι σκόρποχώρι οι ανεύθυνοι κηφήνες θα κάνουν πάρτι και θα δίνουν και…συστάσεις με συνθήματα που είναι διαχρονικά σταθερά απο το ’74 και δώθε τυπωμένα υπο την «σκέπη» κομμάτων – «χαρακωμάτων» απλά με άλλο χρώμα και γραμματοσειρά σε αφίσες που θα έπρεπε πρώτοι να ακολουθήσουν οι ίδιοι.

Advertisements