Η Πολεμική Αεροπορία online με υπ.Οικονομικών και …μετανάστες.

στις

Ήταν άλλο ένα σεμινάριο (;).

Μόνο που δεν ήταν ακριβώς όπως τα άλλα σεμινάρια που γίνονται.

Για 2 μέρες στο νοσοκομείο της Αεροπορίας, στο 251 ΓΝΑ, άπαντες, ήτοι προϊστάμενοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των Μονάδων – Υπηρεσιών της Πολεμικής μας Αεροπορίας και Στελέχη των Διευθύνσεων Οικονομικού Σχηματισμών της Πολεμικής Αεροπορίας  είχαν ενημέρωση και  ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η Π.Α. στον τομέα των οικονομικών.

Και μέχρι εδω λές, «καλά δεν μας λένε και κάτι καινούργιο», σιγά την είδηση, πληρώσαμε τους κυβερνητικούς τσαμπουκάδες, τα τζογαρίσματα και τις αυταπάτες μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια, καπάκι και άλλα τόσα απο το βούλιαγμα της οικονομίας λόγω ιδεοληψιών και αδιαφορίας οπότε μονόδρομος είναι να σφίξει το ζωνάρι.

Όμως τα πράγματα σε αυτό το σεμινάριο έχουν πιο μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η ενημέρωση και η ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η ΠΑ στον τομέα των οικονομικών έγινε λόγω:

α) της εκτεταμένης χρήσης μηχανογραφικών εφαρμογών

β) της επικείμενης διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών (!!!)

γ) των αλλαγών στη νομοθεσία και

δ) της διαχείρισης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης (!!!).

Το «ζουμί» είναι όπως καταλαβαίνετε στο β και το δ.

Το πάνε όπως δείχνει σιγά – σιγά να γίνει η Πολεμική μας Αεροπορία κάτι σαν …εφορία που ειναι online με την πλατεία Σύνταγματος (είναι αλήθεια;)….Να δείτε που σε λίγο καιρο θα ζητάνε και έγκριση απο το Υπ. Οικονομικών τα αεροπλάνα (όπως στις τράπεζες οι υπάλληλοι) πρίν απογειωθούν. Θα εγκρίνεται η κατανάλωση καυσίμου να πάνε να διώξουν τον Τούρκο ή ξεφύγαμε απ΄τους στόχους οπότε ασε τους να αλωνίζουν;….Ωραία πράγματα…

Όσο για το μεταναστευτικό τι να πεί κανείς; Το έχουν πάρει χαμπάρι καθώς φαίνεται στην Αεροπορία πως εδώ πάμε για ιστορία που θα τους κρατήσει πολύ πολύ καιρό «online» με το θέμα και προετοιμάζονται…

Και μή χειρότερα….

Advertisements