Είναι δουλειά του Στρατού η…σεξουαλική διαπαιδαγώγηση;

στις

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε οτι ένας ασφαλής δείκτης της αποτυχίας ενός κράτους να υπηρετήσει την αποστολή του, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την «αποπληρωμή» των φόρων των πολιτών με την «παροχή υπηρεσιών» Ασφάλειας, Υγείας, Παιδείας, κτλ, είναι ο βαθμός εμπλοκής άσχετων συστημάτων – οργανισμών για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες.

Ένας τέτοιος άσχετος φορέας με την παροχή υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, κατασκευών, ανθρωπιστικής βοήθειας σε καιρό ειρήνης, παροχής υπηρεσιών Υγείας, κτλ είναι προφανώς οι Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν ώς σκοπό της ύπαρξης τους την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της επικράτειας και φυσικά την παροχή και ανθρωπιστικών αποστολών σε έκτακτες περιπτώσεις.

Κάποιοι λένε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει «ιδεολογική» ταύτιση με την χρήση των ΕΔ στα…«πάντα όλα». Απο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών ώς τις συναυλίες για τον λαό. Δεν συμφωνώ. Αν είχαν κάποιου είδους ιδεολογική συμπάθεια θα την εξέφραζαν και με την χορήγηση παροχών Εδώ γίνεται το αντίθετο. Δεν δίνουν ούτε όσα έχει αποφασίσει το ΣτΕ. Αυτό που έχουν είναι πολύ απλά άλλο ένα αδιέξοδο σε ένα κράτος που πάντα πήγαινε τον κατήφορο αλλά τώρα έχει κατεβάσει χειρόφρενο και πατήσει και τέρμα γκάζι και έτσι αναγκάζονται (όπως έκαναν και στο μεταναστευτικό) να χρησιμοποιούν το μόνο εργαλείο που λειτουργεί.

Για να το κάνω πιο λιανά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2015 το συνολικό κόστος της κοινωνικής προσφοράς μόνο του Στρατού Ξηράς, υπολογιζόμενης της αξίας των υλικών που διατέθηκαν, των καυσίμων που καταναλώθηκαν και των ωρών απασχόλησης του προσωπικού (σημειώνω αν και είναι γνωστό πως εδώ δεν μιλάμε για υπερωρίες κτλ αφού οι Στρατιωτικοί δεν παίρνουν υπερωρίες κτλ), ανήλθε στο ποσό των 239.980,35 €. Φέτος το αντίστοιχο διάστημα πήγε πάνω απο τα διπλά και εκτοξεύτηκε στα 508.191,12 €.

Το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι ήταν στα 588.576,42 € και φέτος στα 652.372,19 €.

Για τα άλλα δύο τρίμηνα δεν υπάρχουν ακόμα συγκριτικά στοιχεία. Για το 2015 ήταν 985.549,33€ και 735.392,02 €. Είναι όμως προφανές τι θα δούμε. Είναι λοιπόν τυχαία αυτή η αύξηση;

Και βέβαια όχι, αντανακλά ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος. Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί πάνε πχ για Στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Μόνο το πρώτο τρίμηνο φέτος εξετάσθηκαν συνολικά 1.191 κάτοικοι. Το 2015 ήταν 844 κάτοικοι. Αν και εγώ προτιμώ τον όρο φορολογούμενα υποζύγια. Που πληρώνουν και για την Υγεία.  Που δεν την έχουν. Και κάθε λέξη του Συντάγματος τους λέει πως θα έπρεπε να την έχουν.

Προσθέστε το μεταναστευτικό, τις παροχές σε τρόφιμα, ρουχισμό και εκπαιδευτικά υλικά για ενίσχυση απόρων οικογενειών (ΝΑΙ, απόρων οικογενειών, για αυτές που τα υποζύγια πληρώνουν φόρους υπέρ…κοινωνικού «κράτους»), σχολείων (ΝΑΙ σχολείων, για αυτά που τα υποζύγια πληρώνουν φορούς υπερ υπουργείου Παιδείας) και κοινωνικών ιδρυμάτων (ΝΑΙ, ιδρυμάτων…).

Βάλτε απο πάνω και τα συσσίτια και το ψωμί που δίνεται σε διάφορα γηροκομεία, οικοτροφεία και Ι. Μητροπόλεις σε όλη την επικράτεια.

Όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στην χώρα.Και για να απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα.

Ο Στρατός, ΝΑΙ ο Στρατός, και μπράβο του, ήταν αυτός που υλοποίησε με στρατιωτικό ιατρό σε νησί του Αιγαίου με την υποστήριξη της περιφερειακής διεύθυνσης βεβαίως, επιμορφωτική διάλεξη σε σχολείο με θέμα «Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και αντισύλληψη».

Θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα σε όλα τα σχολεία; Θα έπρεπε. Αλλά εδώ πρώτα απο όλα δεν έχουμε σχολεία να μου πείς, δεν έχουμε τους δασκάλους που θα έπρεπε, τί ψαχνω και εγώ, ε;

Ζούμε σε κράτος που είναι μονίμα…«εξοδούχο» οπότε όποιος μένει μέσα…«την πάτησε».

Όμορφα.

Advertisements