Κοιμηθείτε ήσυχοι. Ανέλαβαν οι «στρατηγοί» ντιζαστερ*

στις

Πρίν απο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλείς «βαριά χαρτιά», ήτοι Τσίπρας (είναι πρωθυπουργός), και Γλέζος (έφυγε απο τον ΣΥΡΙΖΑ), έκανε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε έκπληξη.

Δεν είμαι 100% σίγουρος αν σε αυτή την επίσκεψη ήταν και ο Ήσυχος (έφυγε, νομίζω προς Λαφαζάνη, νομίζω είχε κάνει και ένα φεγγάρι υφυπουργός Άμυνας αλλά δεν παίρνω και όρκο….Έχουν περάσει τόσοι άλλωστε τα τελευταία χρόνια….κυριολεκτικά απαρατήρητοι) .

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Επισκέφτηκε το υπουργείο Άμυνας.

Τους είχε υποδεχτεί ο Υπηρεσιακός Υπουργός, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος και ο Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (κρατήστε αυτό το όνομα).

Όταν τελείωσε το νταβαντούρι των «απόρρητων ενημερώσεων» και βγήκαν κατάλαβα οτι εκει μέσα δεν ήτανε στην ίδια την συχνότητα…

Φαινόταν.

Σκέφτηκα όμως οτι δεν μπορει, κάποια βασικά πράγματα είναι αυτονόητα…

Χα!

Το «χα» έρχεται τώρα που μας την πέφτουν απο παντού. Ακούω πως υπάρχει λέει θέμα απο αραβική χώρα για τα…βακούφια , διαβάζω πως απο την πρεσβεία του Ισραήλ ζητηθηκε  διορθωτική δήλωση για τα περι ολοκαυτώματος (και έγινε), στην Ευρώπη θυμήθηκαν τα…«τσάμικα» και βέβαια το καλύτερο όλων. Ο φίλος Ταγίπ αφού είδε οτι η Αθήνα είναι φοβικη ακόμα και πραξικόπημα να γίνει στην Τουρκία είπε να ζητήσει κάποια νησάκια. Γιατί όχι άλλωστε; Τι έχει να χάσει;

Και η Αθήνα τι έκανε; ΚΥΣΕΑ…

Για να συνεχισει ο πρωθυπουργος το θεμα απαντώντας περι διεθνους δικαίου (γνωστό άλλωστε το ποσο το υπολογίζει η Άγκυρα).

Δεν θα πρόσεξαν φαίνεται στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο πως κατα κανόνα οι μάχες που κέρδιζαν οι Έλληνες είχαν δύο χαρακτηριστικά. Είχε επιλεγεί ο τόπος και ο χρόνος. Δεν θα άκουσαν και κάποια βασικά πράγματα που πάντα λένε οι Στρατιωτικοί. Το ότι δεν έχουν μπεί στον κόπο να ξεφυλλίσουν το βιβλίο που εκδόθηκε απο το ΓΕΕΘΑ επι των ημερών του Στρατηγού Κωσταράκου (για αυτό σας είπα να κρατήσετε το όνομα του) το θεωρώ αυτονόητο. Μέχρι σήμερα ο καλύτερος οιωνός για την νίκη κάθε μάχης, στρατιωτικής, οικονομικής, πολιτικής παραμένει η επιλογή του τόπου και του χρόνου. Να μην σε σέρνουν να απαντησεις. Να μην σε σέρνουν να αμυνθεις.

%cf%80%cf%81%cf%89%cf%83%ce%bf%cf%83

Και τι να κάνουμε δηλαδή, θα πεί κάποιος, να μην απαντήσουμε;

Να απαντήσουμε. (Γενικότερα καλό θα ήταν βέβαια να μην απαντάνε όλοι ετσι και δουν μικρόφωνο….διότι προκαλούν καταστροφές με αυτά που λένε και σε απλούστερα θέματα….ας περιοριστούν).

Υπάρχουν τρόποι. Δια της Ευρώπης. Αλλά ποιας Ευρώπης όταν η προεργασία που έχεις κάνει είναι ΜΗΔΕΝ; Βγαίνει η Ευρώπη και σε αδειαζει και σου λέει «βρείτε τα». Να απαντήσουμε σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών. Αλλά ποιό υπουργείο Εξωτερικών; Εδώ αντάλλαζαν σήμερα χειραψίες με τον Τούρκο πρέσβη που φεύγει απο την Αθήνα αντι να εκδηλώσουν μια ελάχιστη δυσαρέσκεια ακυρώνοντας τα see you later…..

%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%be

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί τώρα που η Αθήνα μπήκε στην κουβέντα, δια του ΚΥΣΕΑ, δια της δηλώσεως του υπουργού Άμυνας(οτι ο Ερντογάν ακούει τις φωνές αυτών που έσφαξαν οι Τούρκοι), οφείλει να βρει και ως που θα το φτάσει στην περίπτωση που το φιλαράκι ο Ταγίπ που μέχρι τωρα τους εχει αδειασει καμποσες φορες αποφασίσει να το τραβήξει ως το τερμα….

Αν προκαλεσει την Αθήνα να πάρει το αίμα της πίσω.

Και για να βοηθήσουμε να ένα ρητό , απο το βιβλίο που βγήκε επι των ημερών του Στρατηγού Κωσταράκου.Απο τον Στρατηγό του Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ Βο Νγκουγιέν Γκιαπ.

%ce%b2%ce%b9%ce%b5%cf%84%ce%bd%ce%b1%ce%bc

Μπορούμε βέβαια να ποντάρουμε και στην καλή μας τύχη. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει, (Havlayan kopek isirmaz), το λένε και οι Τούρκοι. Λένε όμως και κάτι άλλο. Yenilen pehlivan gurese doymaz. Οποιος χάνει στην πάλη, ξαναπαλεύει (o χαμένος παλαιστής δεν χορταίνει να παλεύει)…..

ΥΓ: Μην αρχίσω να ακούω πάλι τι έκανε ο Αντρέας με τους Τούρκους και τα «βυθίσατε το Χόρα». Άλλα τα μάτια του λαγού….και με άλλες συνθήκες.

*Σκέφτηκα, αφού δεν ξέρουν το κοπι παστε, θα ξέρουν το disaster; Οπότε για να μοιράσω την απόσταση το έκανα ντιζαστερ. Τώρα βέβαια αυτοί μπορεί να καταλάβουν οτι έγραψα this is a star. Τι τα θες, τι τα γυρευεις. Χαλια αδιόρθωτα. Αυτό το βαρέλι αυτο το κρασί βγάζει και οπως έλεγε και ο Σημίτης, «αυτη είναι η Ελλάδα». Μέσα έπεσες, τι να λέμε τώρα…

 

Advertisements