Το…«στοιχειωμένο» Mirage

στις

Το 2012 έγραφα στο nocomments για την υπόθεση του ξενοδοχείου «La Mirage» της πλατείας Ομονοίας :«ένας Πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου), πέντε Υπουργοί (Παναγιωτόπουλος, Αρβανιτόπουλος, Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου, Μπεγλίτης), ένας Δήμαρχος (Γ. Καμίνης), απροσδιόριστος αριθμός υπηρεσιακών παραγόντων, και κανα δυό χρόνια χρειάστηκαν για να ανακαινιστεί, επι της ουσίας, ενα ξενοδοχείο.» (με κλικ διαβάζετε όλο το κείμενο)

Αχα και  χουχα.

Που πας κ. Αττία; Εδώ είναι Balkans. Δηλαδή τι Balkans; Ελλάδα. Αλλο φρούτο. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, γιατί αμα πάς στα Balkans θα ντραπείς. Εδώ ο χρόνος κυλάει αλλιώς. Ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι….

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Στάσου μύγδαλα, σπεύδε βραδέως και άλλα ωραια δημώδη…

Ας επιστρέψουμε όμως στο ξενοδοχείο με το όνομα αεροσκάφους στην πλατεία Ομονοίας.

Που γίνεται η διακίνηση; Παντού θα μου πείτε. Εκει γύρω τελος πάντως.

Το αεροπορικό όνομα δεν είναι τυχαίο.

Το εν λόγω ξενοδοχείο ανήκει στο ΜΤΑ. Το ΜΤΑ είναι το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. «Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α), είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και υπάγεται υπό την ανωτάτη εποπτεία και έλεγχο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΓΕΑ».

Μπιούτιφουλ.

Το ΜΤΑ έχει και κάποια περιουσία και απολύτως λογικά θέλει να την αξιοποίησει. Ανάμεσα της και το ξενοδοχείο. Το οποίο απο το 2011 υποτίθεται πως όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να βρουν τρόπο να αξιοποιηθεί. Γιατί αμα αξιοποιηθεί σου λέει θα αναβαθμιστεί και η περιοχη (ας συγκρατηθω…..).

Φτάσαμε λοιπόν στο 2016 και στο βάθος… αχνοχαράζει το 2017.

Το ΜΤΑ τελικά ολοκληρωνει την γραφειοκρατία. Και τον διαγωνισμό.

Τον Ιούλιο του 2015 αυτά.

Μόνο που ο διαγωνισμός δεν έγινε δεκτός απο την Μεσογείων. Πότε; Τον Σεπτέμβρη του 2016. Ο νεος υποτίθεται πως θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%b9%cf%88%ce%b7

Η ανάπτυξη άργησε 6 χρόνια, ως τώρα, για ένα ξενοδοχείο….

Κάνε τους λογαριασμούς πόσο θα τους πάρει να ….αναπτυξουν την περίφημη δημόσια περιουσία


Και κανα ευχέλαιο να γίνει κακό δεν θα είναι. Ποτέ δεν ξέρεις….

Advertisements