Θα σε πάω να δείς τους…Εύζωνες!

στις

Είναι κάποια πράγματα που δυσκολεύεσαι όταν τα ακούς να τα πιστέψεις όσο και αν ξέρεις οτι έχεις την… τύχη να ζείς στην Ελλάδα την χώρα των εκπλήξεων.

Έχεις ας πούμε αποδεχτεί πως ο νέος τρόπος διασκέδασης των τσακισμένων (απο τις…δημιουργικές ασάφειες και τις πολύωρες διαπραγματεύσεις ηττας) Ελλήνων είναι οι όλο και συχνότερες συναυλίες που δίνουν οι Στρατιωτικές Μουσικές.

Λες και οι Στρατιωτικοί δεν έχουν οικογένειες να περάσουν τα βράδυα τους…

Αλλά τέλος πάντων. Αποδέχεσαι οτι ο λαός θέλει τσάμικα μετά τις παρελάσεις και επιτυχίες των 80΄s τα βράδια σε δημοτικά θέατρα, πλατείες και παει λέγοντας.ΟΚ.

Έχεις και μια ανακούφιση αφού πιστεύεις πως «τερμάτισε» το πράγμα και άλλες εκπλήξεις δεν θα ζήσεις.

Και κάπου εκεί μαθαίνεις πως τα Στελέχη των ΕΔ παρακινούνται να πάνε (αφού έχουν κάνει «κράτηση» Δευτέρα – Τετάρτη) να δουν (ως θέαμα;) απο κοντά την… προετοιμασία των Ευζώνων για την επίσημη τελετή αλλαγής φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δηλαδή το ντύσιμο με την επίσημη Ευζωνική Στολή, την παρέλαση των Ευζώνων ως το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την αλλαγή φρουράς.

Αν ξεπεράσει κανείς την έκπληξη απο την εικόνα μιας αίθουσας με κυρίες, κυρίους, κοριτσάκια, αγοράκια και στο μέσο να ντύνονται οι Εύζωνες αναρωτιέται, αυτονόητα νομίζω κανείς….Που σκοπεύει αυτή η καινοτομία; Να τονωθεί ο πατριωτισμός ποιών; Αυτών που «τρώνε» την Ελλάδα με το κουτάλι, απο τις λάσπες του Έβρου ώς τα βράχια στα φυλάκια στα νησάκια του Ανατολικού Αιγαίου; Μήπως των οικογενειών τους που θέλουν δεν θέλουν «συνυπηρετούν» αλλάζοντας κάθε 2-3 χρόνια τόπο διαμονής;

Άρτος και θεάματα. Και απο θεάματα καλά πάμε, αλλά ο άρτος έχει γίνει παξιμαδάκι της παρηγοριάς και σύντομα θα μείνει μόνο το σουσαμάκι.

Επ΄αυτού καμια ιδέα υπάρχει;

ΥΓ: Οι selfie επιτρέπονται άραγε;

Advertisements