Απο το δεν πληρώνω στο…προπληρώνω

στις

Φλεβάρης (που λένε και οι «κρατούντες» αντι του Φεβρουαριος) του 2011.

Παρά το κρύο η χώρα «βράζει».

Το πρώτο σοκ απο την σύναψη του μνημονίου είναι παρελθόν και οι δράσεις προκαλούν αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μικρό κόμμα που όμως βρήκε πλέον αυτιά να το ακούσουν και χέρια να το ψηφίσουν. Στις εκλογές του 2009 έχει 13 έδρες στην βουλή με ποσοστό 4,60% και 315,665 ψήφους. Οριακά χειρότερα απο το 2007 οπότε και είχε 14 έδρες, 361,101 ψήφους και ποσοστό 5,04%. Τον Μάη (και όχι Μάιο) του 2012 φτάνει το 16,79%, με 1.061.928 και 52 έδρες και τον Ιούνη (που λένε και οι κρατούντες) πάει στο 26,89%, με 1.655.022 ψηφοφόρους και 71 έδρες.

Εκείνα τα χρόνια που τα μνημόνια δεν είχαν γίνει ακόμα κόντρα πλακέ και ήταν χάρτινα (διατρέχοντας τον κίνδυνο να γίνουν κονφετί) βρήκαν στους δρόμους τους πολίτες, κάποιους πολίτες, που διαμαρτύρονταν έχοντας στο πλευρό τους τον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι να σκίσει τα μνημόνια γυμναζόνταν με εκδρομές στα διόδια και ενίοτε βάζοντας κανα χεράκι να σηκωθεί καμία μπάρα.

Στις 6 του Φλεβάρη ο Α. Τσίπρας, σύμφωνα με την σχετική καταγραφή του κόμματος (οι τονισμοί δικοί μου) βρίσκεται «στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, για να συμμετάσχει στην παλλαϊκή ημέρα δράσης  κατά της ληστρικής λειτουργίας των διοδίων.

Σε δηλώσεις του, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

Σήμερα είμαστε εδώ, όπου συντελείται ένα διαχρονικό οικονομικό έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώνει πανάκριβα διόδια, για δρόμους οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί και όταν κατασκευάζονται κοστίζουν τρεις και τέσσερεις φορές περισσότερο απʼ ότι οι αντίστοιχοι σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, που, ως επί το πλείστον, ελέγχουν και ΜΜΕ, θέλουν συνεχώς να κερδίζουν και οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια. Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων. Μιλάνε αυτοί που χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους τζάμπα έχουν φτιάξει μεγάλες περιουσίες, κερδίζοντας από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Δυσφημίζουν ένα κίνημα αυθόρμητο, προσπαθώντας να δώσουν τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας.» (πηγη)

Ληστρικά λοιπόν τα διόδια, πανάκριβα, πυρήνας της διαπλοκής…. Και το να μην τα πληρώνεις πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης. Η ΑΥΓΗ μάλιστα σημειώνει στις 25/10/2013 σε δημοσίευμα υπο τον τίτλο «Αύξηση (μέσω διοδίων) στους βουλευτές!» πώς ««Αυξησούλα» στον εαυτό τους (και περισσότερα λεφτά στους εκδότες που ελέγχουν τα διόδια) έδωσαν οι βουλευτές, την ώρα που έκοψαν μισθούς και συντάξεις, ετοιμάζονται να περικόψουν και πάλι συντάξεις, αλλά και να απελευθερώσουν το όριο των ομαδικών απολύσεων».

Και να που φτάσαμε και στον Σεπτέμβρη του 2016. Και να που η βουλή προπληρώνει τα διόδια.

%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b1

Πάμε λοιπόν και στο ερώτημα και ας πούμε πως μπορεί να είναι και το να μην πληρώνεις, και το να πληρώνεις «πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας».

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Το να φεύγεις απο την Αθήνα Πέμπτη απόγευμα και να γυρνάς Τρίτη πρωί απο το πληρωμένο δωμάτιο ξενοδοχείου, με το πληρωμένο σου αυτοκίνητο και να φτάνεις στο καφενείο της εκλογικής σου περιφέρειας αφού έχεις περάσει απο τα προπληρωμένα σου διόδια και εκεί να αντικρίζεις τους συμπολίτες σου που και τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν και τα παιδιά τους δεν μπορούν να σπουδάσουν και μισθό 751 ευρώ δεν είδαν και να τους κοιτάς στα μάτια και να τους λές πως για όλους είναι δύσκολα τα πράγματα….ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;

 

 

 

 

Advertisements