Και τα μάτια του παιδιού; Πότε θα δούμε τα μάτια του παιδιού;

στις

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα κλίκ είναι η ζωή μας;

Γεννιέσαι και σε φωτογραφίζουν, μπουσουλάς σε φωτογραφίζουν, κάθεσαι σε φωτογραφίζουν, προχωράς σε φωτογραφίζουν, πάς σχολείο σε φωτογραφίζουν στις γιορτές, στις εκδρομές, στο τέλος της χρονιάς, για να βγάλεις ταυτότητα σε φωτογραφίζουν και τώρα με τα κινητά σε φωτογραφίζουν όταν κάνεις καμιά γκάφα, όταν κάνεις κάτι σπουδαίο, όταν δεν κάνεις τίποτα, ακόμα και όταν αρχίσεις να αυτοφωτογραφίζεσαι είναι πολύ πιθανό κάποιος να σε φωτογραφίζει.

Ωραίο πράγμα η φωτογραφία. Μαγικό.

Κάποιες φυλές έχω ακούσει πως φοβόντουσαν τις φωτογραφίες γιατί πίστευαν πως θα αιχμαλωτίσουν την ψυχή τους στο φωτογραφικό χαρτί!

Ωραίο πράγμα η φωτογραφία. Παλιά ήταν ακριβό. Τότε πήγαιναν οι οικογένειες μία φορά όλη και όλη στον φωτογράφο για  να τραβήξουν την περίφημη φωτογραφία οικογενειακό-κειμήλιο…

Για κάποιους ακόμα και σήμερα μια επαγγελματική φωτογραφία είναι ακριβή. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια το κόστος μάλλον δεν απασχολεί τον φωτογραφιζόμενο. Το πληρώνει άλλος. Ο φορολογούμενος ας πούμε. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ο πρωθυπουργός έχει προσωπικό φωτογράφο που τον ακολουθεί παντού…με το ανάλογο κόστος ….

Δεν ξέρω που βρίσκονται όλες αυτές οι φωτογραφίες.Υποθέτω κάπου θα είναι αναρτημενες. Δεν με πολυνοιάζει να πω την αλήθεια να τις ψάξω, να τις δω. Εγώ θέλω να δω μια φωτογραφία που δεν υπάρχει.

Θέλω να δω την φωτογραφία του παιδιού που η οικογένεια του δεν έχει τα 5, τα 10 ευρώ για την σχολική φωτογραφία που ακόμα κάποια σχολεία κάνουν, που πάει με την παλιά τσάντα, τα παλιά ρούχα, τα παλιά παπούτσια στην τάξη, που δεν θα φάει στο διάλειμμα*, που δεν θα πάει φροντιστήριο, που δεν θα πάει εκδρομή, που δεν θα έχει παρελθόν να δείξει στα δικά του τα παιδιά.

Θελώ να δώ την φωτογραφία που «κάηκε» όχι γιατί πήρε φώς, αλλά απο το σκοτάδι που καλύπτει τα πάντα και κερδίζει τα φλάς. Πάντα τα κερδίζει και πάντα επιστρέφει βαθύτερο.

Σε αυτό κάνουν λάθος οι ιθαγενείς που αποφεύγουν τον φωτογραφικό φακό.

Γιατί καμιά φορά σου κλέβουν την ψυχή και χώρις να σε φωτογραφήσουν.

* Η ΑΥΓΗ 14/10/2015 :Ένα στα δύο παιδιά δεν ξέρει αν θα φάει αύριο

Advertisements